5 modalități inteligente de folosi soluții cloud pentru afacerea ta

Avantajele cloud computing

Oana Mihăescu
Soluțiile cloud au avut un impact major în lumea internetului, și au schimbat foarte mult modul în care micile afaceri operează și stochează informații. Nu doar că salvează timp și bani, dar reduc grijile privind mentenanța tehnică și IT. Tehnologia cloud urcă rapid în topul celor mai utilizate și solide tehnologii pentru afacerile mici. 
Știind că ne dezvoltăm într-o lume care prosperă într-un spațiu de lucru într-un spațiu de lucru comun, mai jos ai 5 avantaje ale utilizării tehnologiei cloud în afacerea ta.

1. Gestiunea finanțelor

Când vine vorba despre atribuțiile administrative, cum ar fi urmărirea finanțelor, ”cloud computing” este considerată a fi cea mai sigură și eficientă soluție. Economisirea de timp și bani îți poate ajuta afacerea să supraviețuiască. Găsirea de noi modalități de a eficientiza activitatea administrativă zilnică va fi de folos pe termen lung.


2. Mobilitate

Mai mult ca niciodată afacerile trebuie să facă față provocării de a ține pasul cu ”revoluția mobilă” care cere să avem acces la servicii și aplicații corporate de oriunde, la orice oră. Tranzacțiile mobile devin principală formă de business. Tehnologia evoluează atât de rapid încât acum este posibil să comandăm mâncare sau un taxi cu ajutorul unei aplicații mobile, să cumpărăm o pereche de pantaloni cu ajutorul telefonului, etc. Pentru a ține pasul cu acest tip de economie, este vital să oferiți acces și disponibilitate 24/7, în ideea de a putea servi un client în orice moment. Cloud computing permite multor afaceri să opereze cu acest tip de acces.

3. Stocare 

Pe măsura ce din ce în ce mai multe afaceri implementează cloud computing, ele implementează și stocarea cloud. Gândește-te, spațiul de lucru și informațiile pot fi stocate în cloud. Decât să te bazezi pe propriile tale echipamente pentru a-ți păstra informațiile în siguranță, cum ar fi să le poți accesa pe internet? Soluțiile de stocare cloud furnizează backup-uri automare și acces facil la informații în orice moment. 
 

4. Împărtășește informația. 

Clienții iubesc transparența. De fapt ei se bazează pe ea. Dacă le poți furniza clienților acces, pentru a urmări ce și cum lucrezi la campanie, îți vei face ție și afacerii tale un mare serviciu. Împărțirea spațiului cloud vă permite să colaborați cu clienții. Chiar și furnizarea informațiilor de bază cum ar fi statistici și analize de campanie, va spori încrederea pe care clienții o au în munca pe care o prestezi pentru ei. 
 

5. Scapă de durerile de cap legate de serviciile IT. 

În majoritatea afacerilor apare nevoia de a utiliza software fiabil. Și cu soluțiile software fiabile vin problemele IT. Dar cu cloud computing puteți externaliza serviciile IT și mentenanța. Nu va mai fi nevoie să te stresezi să fie totul actualizat și, de asemenea, nu va fi nevoie să angajezi un expert IT în compania ta. 

Cloud computing cu siguranță nu este cea mai convențională formă de operațiuni, dar ar trebui să fie. În timp ce privind tehnologia nu există nicio revelație în ultimii ani, dar în legătură cu afacerile și accesul la informații am putea considera ca există.
Cloud computing furnizează soluții inovative pentru afaceri și permite un transfer de informații mai rapid (aspect vital pentru succesul oricărei afaceri). Orice companie poate benefia de avantajele eficienței și siguranța pentru a crește. Există numeroase avantaje ale tehnologiilor cloud, care sunt într-o continuă îmbunătățire (sunt departe de perfecțiune, nimeni nu neagă această realitate).  
Tehnologiile cloud vor continua să își facă loc în modul nostru de viață, așa că, de ce să stai deoparte?