5 sfaturi pentru a avea succes în afaceri

Învață din experiența altora

Alexandra Lazar

Proprietarii de la Boo Boo Coffee din Birmingham, pornind de la o idee de afaceri cu un plan de business inovativ și prin multă muncă, au reușit să dezvolte o afacere de succes. Ei ne oferă 5 sfaturi din experiența lor care să ajute micile afaceri în dezvoltarea lor:

1. Testați piața și identificați o nevoie neacoperită pentru care să veniți cu o soluție

Ați putea crede că aveți o idee excelentă pentru o nouă afacere, dar ideea singură nu este suficientă. Dacă nu există o cerință în piață pentru ceea ce vreți să oferiți, pur și simplu nu se va vinde.

2. Asigurați-vă că aveți energia și tenacitatea necesară să conduceți o afacere

Să începi o afacere nu este niciodată ușor, mai ales dacă nu ai exepriență în domeniul în care vrei să te lansezi.Veți avea nevoie de tenacitate și încredere în sine, precum și o toleranță mare față de un viitor nesigur și față de riscul unui eventual eșec.

3. Creeați-vă o viziune clară a afacerii

Datorită ofertelor multiple de pe piață, trebuie să  definiți ce anume vă diferențiază de concurență. Dacă nu aveți nimic unic în modelul dvs. de business, competitorul va fi întotdeauna în fața dvs. datorită experienței acumulate și a reputației deja formată în piață.

4. Înconjurați-vă de oameni care gândesc la fel ca dvs. și care impărtășesc aceeași pasiune pentru afaceri

Pentru a pune în aplicare planul dvs. de afacere, trebuie să aveți în jur oameni cărora să le repartizați din volumul de muncă, în care să aveți încredere și care să se raporteze cinstit și cu entuziasm la afacerea dvs.

5. Construiți-vă o prezență pe rețelele de socializare pentru a genera informație dedicată

În ultimii ani, rețelele de socializare au devenit o parte esențială a modului în care micile afaceri se promovează chiar din prima zi. Utilizați o combinație de anunțuri, angajamente, stimulente și servicii pentru clienți pentru a vă  construi prezența pe online.

Mai presus de orice, încercați să aveți tot timpul în minte motivul pentru care vă ridicați dimineața din pat, pentru că acesta vă va ajuta când vremurile vor fi dificile sau vă va determina să vă gandiți să creșteți afacerea, atunci când lucrurile vor merge fără probleme.

http://www.smallbusiness.co.uk/Rich Preece