Beneficiile muncii în echipă

În timp ce există o mulțime de moduri în care să lucrezi alături de echipa ta, beneficiile acestei colaborări sunt incontestabile

Gabriela Nicolae

Cum poate juca munca în echipă un rol în succesul afacerii tale? Care este importanța lucrului în echipă și de ce e o soluție bună? 

Implică-i pe ceilalți

Uneori, în sesiunile de creativitate, echipa se blochează și rămâne fără soluții. În acest moment, o soluție ar fi apelarea la o persoană care nu este implicată în acel proiect. Astfel, această persoană trebuie întrebată ce ar face în situația prezentată, cu toate că nu știe nimic despre proiect. S-ar putea ca această persoană să pună întrebări sau să ofere soluții la care echipa nu s-a gândit, sau chiar să facă o afirmație într-un alt mod, care să ajute echipa să meargă mai departe sau să vadă situația în alte moduri. Persoana invitată în echipa de lucru a proiectului se va simți apreciată, iar acest lucru va avea impact asupra încrederii de sine. De asemenea, echipa nu va mai pierde timp prețios în rezolvarea unei probleme și va putea continua lucrul cu noi idei sau noi puncte de vedere în minte. 

Trăsături complementare are membrilor echipei

Munca în echipă nu înseamnă că toată lumea face aceslași lucru sau că fiecare poate să realizeze munca celuilalt. Gestionată în mod corect, munca în echipă folosește abilitățile tuturor pentru realizarea unui scop comun, astfel încât proiectul sau problema în sine vor fi văzute de către membrii echipei în mod diferit și vor fi abordate moduri diferite de a acționa pentru a ajunge la un rezultat cât mai bun. În acest fel vor fi valorificate abilitățile tuturor membrilor, aceștia se vor simți apreciați și moralul echipei va crește odată cu moralul fiecărui angajat în parte. De asemenea, realizarea unui proiect sau rezolvarea unei probleme apărute în echipă permite membrilor acesteia să își dezvolte abilitățile și să învețe sau să afle noi lucruri de la colegii de echipă. 

Schimbări de ultim moment

În momentul în care intervine ceva în desfășurarea proiectului, dacă există o singură persoană care să se ocupe de acea problemă, șansele de succes sunt cu mult mai mici decât dacă se ocupă o întreagă echipă de acest lucru. Fiecare se ocupă de o mică parte a problemei într-un mod aparte, astfel încât problema va fi mult mai rapid și mai ușor rezolvată, iar proiectul poate merge mai departe fără prea mari întârzieri. Acest lucru va fi atât în beneficiul companiei tale, cât și a clienților tăi: ei nu vor trebui să aștepte, iar tu va trebui să dai explicații cu privire la motivul pentru care ai depășit termenul limită a proiectului.