Comerţul Electronic

Creşte-ţi afacerea cu Odoo

Raluca Bota
 

Nu a fost niciodată mai uşor să gestionezi un magazin online. Odoo te ajută să implementezi cu succes un magazin online chiar dacă ai deja o afacere şi doreşti să te extinzi şi în mediul online, sau doreşti să începi pur şi simplu o afacere în această direcţie. Nu sunt puţine motivele pentru care comerţul online  reprezintă un fenomen care a revoluţionat ideea de cumpărături. Accesul tot mai multor persoane la internet şi popularitatea smartphone-urilor a facut ca această industrie să înregistreze o creştere anuală impresionantă. Produsele comercializate sunt din ce în ce mai diverse  şi complexe iar dimanica cu care se  mişcă lucrurile,  ridică o întrebare "se va ajunge oare la nivelul în care nu va mai fi nevoie de vânzători sau consultanţi vânzări?". Potenţialul acestei pieţe este impresionant, aşa că, dacă la un moment dat te-ai gândit să începi o afacere online dar te-ai împiedicat de ideea că sunt deja foarte mulţi vânzători care practică comerţul online, a venit momentul să mergi mai departe. Mai ales acum, când gestionarea eficientă a unui magazin online nu a fost niciodată mai simplă.

Modulul E-commerce de la Odoo are o interfaţă foarte prietenoasă şi intuitivă, atât pentru vizitatori cât şi pentru administratorul magazinului online.

Este foarte simplu să creezi produse, să le adaugi în magazinul online şi să personalizezi pagina de prezentare. Pentru ca experienţa vizitatorilor să fie una excelentă, magazinul online va avea un design responsive, care va permite accesarea lui cu succes de pe orice dispozitiv mobil. Mai mult decât atât, produsele publicate în magazinul online pot fi structurate pe categorii astfel încât vizitatorii să găsească uşor produsele dorite  şi să le adauge în coşul de cumpărături în doar câteva secunde. Promoţiile sau ofertele limitate au un impact semnificativ în decizia de cumpărare. Pentru a-ţi creşte vânzările Odoo îţi oferă un mecanism excelent de creare şi gestionare a promoţiilor. Ai posibilitatea să promovezi anumite produse astfel încât acestea să apară pe primele locuri în catalog sau poţi să măreşti imaginea produsului pentru a evidenţia produsul respectiv. Mai mult, ai la dispoziţie eticheta cu reducere care poate fi aplicată pe imaginea produsului, astfel încât clienţii să fie informaţi şi îndrumaţi către produsul respectiv.

Un alt avantaj oferit de magazinul online Odoo o reprezintă gestionarea variantelor de produs. Dacă ai introsus deja un produs, însă ai disponibile  şi alte varinate ale produsului cu caracteristici diferite, nu mai este nevoie să adaugi în magazin un nou produs. Este suficient să adaugi caracteristicile prin care se diferenţiază şi Odoo îţi va crea automat variante diferite ale produsului, care vor avea propriul său stoc şi propriul său preţ. Nu este obligatoriu ca fiecare variantă să aibă acelaşi preţ, se poate seta un extra preţ pentru variantele care au o anumită caracteristică. 

Am menţionat mai sus că fiecare variantă de produs are propriul său stoc, asta înseamnă bineînţeles că magazinul nostru online va fi integrat cu partea de stocuri şi cu alte module. În acest fel vom avea în timp real informaţii referioare la stocul actual, unde se pot defini reguli de reaprovizionare sau informaţii referitoare la comezile de vânzare.

Aşadar, nu ezita să începi o afacere în domeniul comerţului online şi optează pentru un mecanism eficient de gestionare a acestuia. Odoo poate fi partenerul tău de încredere în afacerea ta.