Contabilitatea cu Odoo

Contabilitate integrată

Arabela Acălinei

Orice afacerist bun cunoaște importanța banilor în propria afacere! Ei reprezintă unitatea de măsură când vine vorba de încasări, flux de lichidități, datorii, etc. De aceea, gestionarea Contabilității este un punct important al afacerii tale!

La Odoo, suntem convinși de beneficiile unui software integrat de afaceri (cu diferite module pentru diferite funcții, dar integrate între ele, toate, într-un singur sistem), încât ne dăm interesul să spunem oamenilor despre aceasta și să le arătăm avantajele. Dar, când vine vorba de Contabilitate, companiile pot fi îngrijorate și reținute să schimbe un sistem pe care deja îl folosesc (oricât de vechi ar fi el), cu sistemul nostru integrat. Îngrijorarea este firească pentru orice Companie, când vine vorba de veniturile sale.  

De aceea, considerăm că este grozav faptul că Greg Mader, Președintele Ursa Information Systems și echipa lui, au scos pe piață o carte care să ii ajute pe utilizatorii Odoo, sau pe cei care vor să facă această trecere spre Contabilitate integrată, să se folosească la maxim de toate beneficiile și funcțiile pe care modulul le oferă. Ursa are clienți în special din domeniul hightech, sau în cel al produselor de înaltă tehnologie, comercializând diverse bunuri, de la piese de mașini de cursă, până la produse de fast-food.

Potrivit lui Greg Mader, cartea sa este scrisă pentru toți acei utilizatori Odoo, care vor să își seteze modulul de Contabilitate și să îl folosescă în cel mai eficient mod.

De ce tocmai Contabilitatea cu Odoo?

Greg: Această parte nu avea până acum suficientă documentație, în special pentru utilizatorii din SUA, UK, Australia și Canada. De asemenea, au existat numeroși clienți care nu se descurcau să facă setările corespunzătoare, sau lucrau incorect în acest modul. Deci, cererea era deja acolo, nu însă și modalitatea de a rezolva această problemă în cel mai scurt timp. Prin cartea de față, am oferit utilizatorilor instrumentul necesar pentru a se descurca singuri. 

Contabilitatea este miezul oricărui business. Dacă această parte este setată corect, celelalte aplicații Odoo vor funcționa și ele corespunzător. Astfel, utilizatorii vor putea trece ușor de la Contabilitate la Producție, Depozit sau Gestiunea Proiectelor, având o imagine de ansamblu completă și corectă asupra afacerii lor. 

Cum îi ajută cartea ta pe utilizatorii Odoo?

Greg: Ne-am gândit în special la două situații tipice în care utilizatorii ar avea nevoie de ajutor. Primul caz este atunci când își instalează și își configurează pentru prima dată modulul de Contabilitate. Aici, ne ocupăm de detalii precum introducerea mai multor tipuri de valută și, într-o oarecare măsură, internalizarea procesului - operașiuni pe care nu trebuie să le faci decât odată. Ne-am ocupat, de asemenea, de partea de contabilitate a producției și a depozitului, unde trebuie contorizat inventarul și procesul de mișcare al mărfurilor.

A doua parte a cărții tratează procesele zilnice și cele de bază: cum să îți plătești facturile, cum să îți încasezi banii, cum să realizezi închideri anuale, etc.

Scopul nostru, a fost să dăm oamenilor încredere și să arătăm că atât Odoo, cât și utilizatorul pot realiza împreună o sarcină. Sper ca oamenii să își cumpere cartea și să o lase pe biroul lor, pentru a o putea folosi ori de câte ori au nevoie.

De ce tocmai Odoo?

Greg: Totul se reduce la nevoia de a te simți liber! O comunitate activă, un ritm alert de dezvoltare și succesul unui software sunt strâns legate de dorința de inovație și de comunicarea dintre oameni. Suntem de-a dreptul încântați să avem o platformă atât de deschisă!

Platforma Odoo a reușit să creeze o comunitate compusă din utilizatori de peste tot din lume. Cu siguranță nu ești prima persoană care pune o întrebare legată de Odoo și răspunsul este deja dat de un alt utilizator Odoo. În comunitatea Odoo nu există secrete, informațiile se împărtășesc între utilizatori!

Toți împreună ne putem bucura de libertatea pe care Odoo ne-o oferă!

Sursa:

Sophi Eribo (ser)

www.odoo.com

Traducere și adaptare: Arabela Acălinei