De ce să utilizăm software web-based?

Avantajele implementării unei soluţii software web-based

Oana Mihăescu

Soluţiile software web-based oferă multe avantaje comparativ cu software-ul care se instalează pe calculator. Printre aceste avantaje se numără reduceri ale cheltuielilor, creşterea eficienţei şi a productivităţii angajaţilor, comunicare şi coordonare mai eficiente şi securitate sporită.

În primul rând, ce este un software web-based?

Soft-ul web-based este un software pe care îl utilizăm prin intermediul internetului cu ajutorul unui browser de internet. Nu trebuie să instalezi CD-uri, să descarci vreun software sau să îţi faci griji privind actualizările. Dacă utilizezi internet banking sau un email Gmail, Hotmail sau Yahoo, deja ai utilizat software web-based.

De ce este mai bun pentru compania ta? 

Când utilizezi software web-based nu trebuie să îţi faci griji privind aspectele tehnice - pur şi simplu îţi faci treaba. Noi ne ocupăm de toate aspectele ce ţin de securitate, uptime, backup-uri şi upgrade-uri, în timp ce tu pur şi simplu te concentrezi pe lucrurile la care te pricepi.

Software-ul web-based este mai sigur.  

În cazul programelor software tradiţionale, angajaţii salvează date pe laptopurile lor, stick-uri USB, sau harddisk-uri portabile. Nu este aşa de sigur pe cât pare. Laptopurile pot fi furate, calculatoarele rareori au un backup adecvat, şi este puţin probabil să toate calculatoarele să aibă toate actualizările de securitate la zi. Când utilizezi un software web-based, datele tale sunt stocate pe un server, întotdeauna actualizat, cu backup-uri zilnice, într-un datacenter profesional. 

Toate împreună într-un singur loc. 

Un avantaj major al soluţiilor web-based este că toate datele sunt centralizate şi accesibile prin internet de la orice calculator în orice moment. Nu poţi lăsa anumite informaţii sau fişiere pe calculatorul greşit, atâta timp cât totul este stocat într-un singur loc, pe internet. Poţi accesa de oriunde. Sigur, pe bază de parolă. 

Se face backup automat datelor tale, în fiecare zi. 

Backup-urile noastre sunt stocate în locaţii multiple pentru siguranţă adiţională. Ai putea spune că backup-urile noastre au backup-uri. Nu am pierdut niciodată datele cuiva şi nu le vom pierde nici pe ale tale.

Întotdeauna folosim cele mai recente şi potrivite versiuni. 

În comparaţie cu programele tradiţionale care necesită descărcarea şi instalarea de actualizări, produsele noastre se actualizează automat. Oricând utilizaţi produsele noastre veţi avea acces la versiunea cea mai recentă şi mai potrivită.

Nu trebuie să instalezi nimic, niciodată. 

Utilizând software-ul nostru, nu trebuie să descarci sau să instalezi nimic. Pur şi simplu te autentifici în browserul de internet pe care deja îl foloseşti (Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer, etc.) Este exact ca şi aplicaţiile de internet banking sau email.

Nu este necesar să întrebi dacă este compatibil. 

Soluţiile software obişnuiau să fie disponibile doar pentru anumite platforme. Erau software pentru Windows, software pentru Mac, etc. Software-ul nostru funcţionează pe orice platformă cu un browser şi o conexiune internet. Mac, Windows, Linux, etc, toate compatibile.

Toate persoanele în care ai încredere au acces la date.  

Ţinând cont de faptul că toată lumea lucrează în acelaşi loc, vei avea o singură bază de date cu tot ceea ce îţi este necesar. Nu mai trebuie să te gândeşti cine are ultima informaţie, pentru că toată lumea o are.

Poţi lucra de acasă, de la birou, de pe drum. 

Când utilizezi software web-based, biroul tău poate fi oriunde: acasă, la hotel, la biroul unui client, chiar şi pe telefonul mobil. Datele tale sunt accesibile în orice loc cu acces la internet.