Eficientizează-ți procesul de recrutare

Nu lucra mai mult, lucrează mai inteligent!

Raluca Bota

Recrutarea este o muncă dificilă. Găsirea candidaților potriviți pentru un loc de muncă disponibil reprezintă o provocare și de cele mai multe ori este un proces complicat. În plus, este necesară multă muncă administrativă precum: postarea online a ofertelor de muncă, monitorizarea aplicațiilor primite, programarea interviurilor, etc. Dacă găsești o modalitate de a simplifica partea administrativă, vei reuși sa nu te focusezi pe procesul de recrutare, ci pe recrutarea efectivă, pentru a fi sigur că găsești persoana potrivită pentru locul de muncă disponibil.

În cele ce urmează veți găsi sfaturi care vă pot ajuta în găsirea rețetei în recrutare, pas cu pas.

 Răspândește-ți oferta pentru locul de muncă

Când dorești să găsești candidatul ideal pentru un loc de muncă disponibil, trebuie să fi sigur că ai răspandit oferta  peste tot. Nu posta job-ul numai pe site-ul companiei. Partajează-l pe rețelele de socializare (LikedIn este locul cel mai potrivit) iar dacă dorești să angajezi persoane fără experiență, asigură-te că ai o bună colaborare cu facultățile. Pentru a distribui oferta pentru locul de muncă cât mai rapid și eficient, este util să îți conectezi soft-ul de recrutare direct cu portalul pentru locuri de muncă de pe site-ul tău, cu contul de Linkedin sau cu alte site-uri de recrutare. În acest fel locul de muncă disponibil pe care îl vei posta va fi partajat automat și pe aceste canale, generând mai multe aplicații ale posibililor candidați.

Primește CV-urile și aplicațiile

Sortarea și analizarea aplicațiilor primite pot fi un proces anevoios. Daca oferta pentru locul de muncă disponbil a fost postată în mai multe locuri, s-ar putea să primești sute de CV-uri. Acum este datoria ta să le analizezi, să le sortezi și să le alegi pe cele mai bune.

Multe companii folosesc un soft special pentru acest prim pas de analiza a CV-urilor, acestea scanează anumite cuvinte cheie în fiecare CV și le resping automat pe cele care nu conțin aceste cuvinte cheie. În acest fel, persoana responsabilă de recrutare din companie va trebui să citească numai CV-urile  'bune' care au trecut de analiza inițială.

Dacă nu aveti un astfel de software implemantat iar cei din departamentul de Resurse Umane citesc fiecare CV în parte, ar fi bine cel puțin să implementați un sistem de comunicare automată. Dacă un candidat este respins, el va primi automat un e-mail de respingere, iar dacă el îndeplinește criteriile cerute va primi prin e-mail o invitație pentru a trece la pasul următor.

În acest fel, fiecare candidat indiferent dacă a fost respins sau invitat la etapa următoare, va aprecia efortul de a va anunța decizia indiferent care este aceasta.

Testează candidații

Odată ce s-a efectuat prima selecție, care este  de obicei destul de complexa, trebuie sa aibă loc o a doua selecție.  Candidații rămași trebuie verificați mai în detaliu și selectați cei mai buni, înainte de a-i invita la un interviu. A devenit foarte comună utilizarea unor teste online care au în vedere atât calitățile profesionale cât și trasăturile personale. Se poate crea pur și simplu un test care să includă diverse întrebări pentru a evalua în ce măsură candidatul se potrivește cu locul de muncă disponibil și cu compania în ansamblu. Avantajul testelor online este faptul că poți colecta și analiza ușor rezultatele. În baza acestor teste, se poate alege care dintre candidați au trecut testul și vor fi invitați la un interviu.

Întalnește-te cu cei mai buni candidați

După ce s-au ales cei mai buni candidați, invita-i pe aceștia la un interviu față în față. Dacă lucrezi cu mai multe aplicații și ai programate câteva interviuri, este util să ai totul bine organizat pentru a putea verifica în ce stadiu se află fiecare candidat. Trebuie să îți organizezi procesul de recrutare pe niveluri clare care îți vor arata exact câți candidați noi au aplicat, câți candidați buni sunt selectați și câți sunt deja invitați la un interviu.

 Ai ajuns la etapa finală!

Ai parcurs tot procesul de recrutare și ai gasit candidatul ideal. Felicitari! Dar nu sărbători încă. Acum trebuie să închizi oferta pentru acel loc de muncă,să o scoți de pe toate portalurile și site-urile unde a fost publicată, și cel mai important, să înregistrezi candidatul ales ca angajat în baza de date a firmei. Cu ajutorul unui software integrat, totul este posibil cu numai câteva click-uri. Închide oferta pentru locul de munca, trimite un e-mail tuturor angajaților respinși și crează un profil pentru noul candidat angajat. 

Acum totul este gata!

Sursa: www.odoo.com/ Miroslava Ganzarcikova