Fii flexibil!

Investește în tehnologie.

Raluca Bota

În prezent, flexibilitatea a devenit o calitate indispensabilă în orice domeniu. Simțim involuntar nevoia să schimbăm lucrurile care ne încetinesc activitatea și încercăm să găsim soluții pentru a le rezolva cât mai ușor sau  într-un timp cât mai scurt. La locul de muncă ne dorim flexibilitate atât în ceea ce privește dispozitivele cu care lucrăm cât și în ceea ce privește tehnologia.

Tehnologia există, fie  că o folosim fie că nu. Iar evoluția accelerată a tehnologiei ne demonstrează la fiecare pas că trebuie să fim în pas cu ea dacă dorim să avem succes. Internetul a devenit indispensabil în activitatea fiecărei afaceri, iar modalitatea de lucru într-o firmă s-a schimbat radical în ultimul timp. Fie că vorbim despre contabilitate, markenting sau vânzări, pentru fiecare compartiment din firmă procesele și modul de lucru s-au schimbat o dată cu tehnologia. Așa că, fie că ne dorim sau nu să investim în tehnologie și în metodele de lucru moderne trebuie să conștientizăm avantajele enorme pe care aceasta ni le oferă.

Tehnologia digitală a transformat ireversibil piețe, industrii și a influențat semnificativ peisajul concurențial. Firmele care au ținut pasul cu dezvoltările din industria IT au un avantaj concurențial semnificativ față de cele care au rămas în urmă în acest domeniu.

Cu siguranță, dacă dorești să ai succes în afacerea ta trebuie să adopți medodele și instrumente de lucru moderne care te vor ajuta să economisești timp și să comunici eficient.

În primul rând, transparența datelor și accesul rapid la informație ar trebui să fie suportul normal sau piatra de temelie a fiecărei afaceri. Acest lucru nu este posibil decât cu ajutorul unui program informatic. Din păcate însă, există încă multe întreprinderi care își gestionează afacerea într-un mod rudimentar sau folosesc programe informatice foarte puțin avansate.

Dezvoltarea sistemelor informatice de tip ERP permite o activitate managerială optimă și eficientă. Chiar și o microîntreprindere are nevoie de o platformă comună, flexibilă care permite fluidizarea activităților, analiza datelor și multe alte beneficii indispensabile  pentru a manageria cu succes  o afacere.

Multi administratori de firme consideră că "se descurcă și așa" și refuză cu îndârjire idea de a investi în tehnologie. Este vorba bineînțeles de o investiție, însă până la urmă decizia de a nu investi în cele mai bune tehnologii, va ruina efectiv afacerea și nu-ți va permite nici măcar să supraviețuiești în industrie. Fără tehnologie este imposibil să operezi într-un mod eficient și mai devreme sau mai târziu, compania ta va fi scoasă din business.