Importanța integrării tehnologiei afacerii tale

Interviu cu Alexandre Vandermeersch - director de marketing Odoo

Alexandra Lazar

    

    În esență, programul Odoo reprezintă un sistem integrat de management, a cărui funcție principală o reprezintă gestiunea întregii activități dintr-o companie. Am fost foarte fericit, ca Odoo să fie prezentat într-un interviu din seria Sfaturi experte despre tehnologie (TechnologyAdviceExpert), într-o discuție despre importanța integrării unei afaceri în tehnologie. Alexandre Vandermeersch, șef al departamentului de marketing Odoo, ne spune punctul său de vedere despre acest subiect. Iată un fragment din interviu:

TechnologyAdvice   -   Odoo, oferă peste 20 de aplicații, ce lucrează împreună. Cât de important este să folosești un sistem integrat de management în afacerea ta?

Alexandre Vandermeersch   -  Cred că folosind un sistem integrat de management, precum este Odoo, este un mod simplu și benefic de a-ți rula afacerea, în special dacă dorești o integrare complexă a acesteia, lucru ce este greu de realizat. Acesta este unul dintre motivele pentru care am construit propriul CMS E-commerce.
De ce? Pentru că există o mulțime de limite și nevoi între cele două platforme, pornind de la nivelul de inventar până la cel de producție, și chiar la cel de stabilire a prețului produsului. Deci, este costisitor. Noi spunem: " Încearcă să realizezi aceste lucruri cu Odoo, dacă poți ." Dacă nu poți, noi îți oferim multe alte module integrate cu Odoo, să te ajute să îți gestionezi afacerea. 

Cheia în ceea ce facem, este faptul că întotdeauna începem cu o suită de aplicații. De exemplu Softul CRM cu administrarea depozitului; primești semnale din partea ambelor aplicații. Pe măsura ce îți crești afacerea și ești mulțumit de cum funcționează  programul, îți faci actualizare către mai multe aplicații, astfel că vei ajunge la un moment dat să ai un ERP complet. Acesta, față de sistemul de conținut va face minuni pentru tine; asa că nu vei mai fi obligat să folosești un set de sisteme disfuncționale, care nu lucrează împreună. 
O interfață este întotdeauna o interfață. Vestea bună este că, în comparație cu SAP sau o soluție automată precum Microsoft, nu este moderată; atfel încât puteți începe cu o aplicație, și pe măsură ce înaintați, vă puteți face un upgrade și să includeți mai multe aplicații. 

TechnologyAdvice - Care este cel mai bun sfat pe care îl puteți da unei echipe de planificare, pentru a implementa în companie , mai mult de trei module ale acestui program ?
 

Alexandre Vandermeersch -  Sfatul meu este, să se îndrepte spre teritoriul tradițional ERP, să își marcheze întreg  procesul de afaceri, nu doar o singură funcție a procesului Avem experiență în acest domeniu și am încercat mai multe module. Vorbim de puțină maturitate și răbdare în ceea ce facem. Încercați să vă concentrați câteva săptămâni, în care să investiți rabdare și efort în găsirea soluțiilor în organizația dumneavoastră; apoi să identificați aplicațiile de care ați avea nevoie și să le implementați în producție,într-un timp relativ scurt. Odată ce ați început implementarea, veți putea vedea în timp real cum funcționează. Până atunci totul este doar o simplă teorie.

Dar pe măsură ce treceţi la cel puţin o aplicaţie de producţie, va trebui să incercaţi o revenire în forţă. Veţi beneficia de un răspuns amplu care vă va ajuta să reglaţi în detaliu modul în care lucraţi şi implementaţi  alte aplicaţii. Fie că începeţi cu una, doua, trei sau patru, întotdeauna aveţi de făcut o alegere, nu-i aşa? Întrucât aveţi integrarea aplicaţiilor, uneori va trebui să implementaţi trei sau patru şi să demaraţi o abordare "big bang".

Ştiţi că aveţi un traseu de a actualiza şi pe mai departe. Dar cheia este că (ceea ce am şi remarcat deja), ERP-urile sunt foarte diferite în practică decât sunt în teorie. Deci, trebuie să va asiguraţi că sunteţi "cu picioarele pe pământ" în ce priveşte producţia cât mai repede posibil. Încercaţi să minimizaţi întârzierile înainte de a avea primele proceduri de lucru implementate în fluxul de producţie.

Sursa : www.odoo.com , Sophia Eribo