Negociază-ți calea spre succes

Îndemânări și tactici care să te ajute să faci mai mulți bani

Gabriela Nicolae

În zilele noastre, când lumea se gândește la negociere în sfera afacerilor, primul lucru care le vine în minte este negocierea salarului sau a unei oferte de lucru. Dar, desigur, tacticile de negociere sunt necesare în multe aspecte ale unei companii. Atunci când ai de-a face cu clienți, să obții cea mai bună înțelegere este la fel de important pentru afacerea ta ca și pentru clienții tăi. Dacă trebuie să trimiți regulat oferte atunci trebuie să știi că și clienții tăi vor vrea să negocieze puțin. Dacă înveți și folosești aptitudinile de negociere învățate se va dovedi a produce rezultate sigure pentru compania ta. Noi l-am adus pe mestrul Odoo în negocieri și un client a cărui afacere se bazează pe aceste aptitudini de negociere să ne dea câteva sfaturi în această privință. 

Sfaturile expertului

Poreclit Regele Negocierilor și numit de către revista Forbes ca fiind unul dintre oamenii de afaceri de top din America, Ed Brodow ne spune câteva sfaturi despre arta de a negocia.

"Nu poți să realizezi nimic cu nimeni fără negociere...

Deci nu poți să faci afaceri fără negociere", spune Ed. 

1. Țintește sus - dacă te aștepți la mai mult vei primi mai mult

2. Învață să asculți - sunt o mulțime de strategii, dar dacă ar trebui să aleg una, aceasta este cea mai importantă.

3. Fii pregătit să provoci totul - o mulțime de oameni acceptă pur și simplu ceea ce le este oferit.

4. Uneori cea mai bună înțelegere e să nu realizezi nici o întelegere - trebuie să fii întotdeauna dispus să pleci, deci va trebui să ai întotdeauna alternative.

Sfaturile Directorului Executiv

Să dai lovitura cu o afacere nu se limitează doar la bani. De sigur că ideea de bază este importantă pentru clientul Odoo Piko Rojnik, care conduce afacerea Gypi, o companie care cumpără în cantități mari aparatură electrică de top de la vânzători din întregul continent European și apoi le vinde la alți retaileri de pe continent.

Director executiv al unei mari companii de succes, Piko țintește în mod natural spre a cumpăra la cel mai mic preț și să vândă la cel mai mare preț. El spune că lucrează cu marje atât de mici încât 5% chiar poate face diferența. 

1.Termenii de plată - încearcă să obții o înțelegere cât mai favorabilă. Este mult mai benefic pentru fluxul de numerar dacă nu trebuie să plătești în avans. Deci dacă faci o înțelegere mai scumpă, încearcă să obții o amânare pentru a înmâna banii. Chiar și câteva zile pot să te ajute.

2. Transportul - aceasta este o altă zonă unde este loc de manevră. Daă poți convinge cealaltă parte să scada costurile de transport (sau să renunțe la ele) atunci merită acest efort.

3. Cantități - acest aspect ține și el de fluxul de numerar. Prețurile tind să scadă cu cât cumperi mai mult, dar poți să convingi vânzătorul să îți ofere același preț chiar dacă cumperi în cantitate mai mică.

4. În cele din urmă, Piko te sfătuiește să fii perseverent și să îți păstrezi calmul atunci când încerci să faci o afacere.

Aici vei găsi câțiva pași rapizi și simpli care să te ajute să faci cea mai bună afacere.